La Castanyada
i la nostra castanyera

Quan les fulles comencen a cobrir els carrers amb una catifa de tons ocres i la brisa freda ens dóna la benvinguda a la tardor, a la Llar d'infants Picarol ens preparem per una de les festivitats més entranyables de Catalunya: la Castanyada. Aquesta tradició, que conviu amb l'esperit d'Halloween, ens porta de la mà a celebrar els plaers més senzills de la temporada: el sabor dolç de les castanyes torrades i el caliu de les històries compartides.

La Tradició de la Castanyada:

La Castanyada és un homenatge a la terra i als seus fruits, una oportunitat per ensenyar als més petits l'importància de les tradicions i el cicle de la natura. A Picarol, la nostra Castanyera visita cada aula, amb el seu cistell ple de castanyes calentes, repartint no només aquesta delícia, sinó també contes i cançons que han passat de generació en generació.

Tallers i Activitats:

Però la Castanyada és molt més que castanyes. Amb tallers de manualitats, els infants creen les seves pròpies carabasses decoratives i figures de panellets de colors. Aprendre fent és el cor de la nostra filosofia educativa, i quina millor manera de fer-ho que amb les mans en la massa, creant les delícies que més tard compartiran en família?

Convivència de Cultures: Halloween i la Castanyada:

Entenem que la globalització ens porta noves maneres de veure i viure les festes. Per això, a Picarol, la Castanyada també es vesteix de Halloween, amb disfresses i jocs que permeten als infants explorar altres cultures tot mantenint vives les nostres arrels. És una fusió alegre on la imaginació no té límits i on la diversitat cultural s'enriqueix.

La Castanyada a la Llar d'infants Picarol és una festa del cor, on les emocions i els records es construeixen al voltant d'una taula plena de castanyes i panellets. És la nostra invitació a les famílies a aturar-se un moment, a gaudir de la companyia i a crear records que els infants portaran sempre al cor.