Carnestoltes

Carnestoltes és una època de l'any plena de màgia, color i alegria, especialment a les escoles i llars d'infants on es converteix en una oportunitat única per fomentar la creativitat, la inclusió i el respecte mutu entre els infants. A la nostra llar d'infants, aquesta festa es viu amb una intensitat especial, reflectint els valors que ens defineixen com a comunitat educativa.

Durant la setmana de Carnaval, transformem els espais comuns en un escenari ple de fantasia on cada racó esdevé el teló de fons perfecte per a les històries imaginàries dels nostres nens i nenes. Ens disfressem, cantem cançons, fem tallers de màscares i complements, i organitzem un gran desfilada on tots els membres de la llar participen activament.

El Carnestoltes a la nostra llar no és només un moment per disfressar-se, sinó una oportunitat per educar en valors. A través del joc i la disfressa, promovem el respecte per la diversitat cultural i la llibertat d'expressió. Els infants aprenen sobre les tradicions de Carnaval d'arreu del món, entenent que, malgrat les diferències, tots compartim l'amor per la festa i l'alegria.

A més, el Carnaval ens permet treballar la creativitat i la imaginació, aspectes claus en el desenvolupament infantil. A través de la creació de les seves pròpies disfresses i la participació en la decoració de l'escola, els infants poden expressar-se lliurement, potenciant la seva autoestima i confiança en si mateixos.

La inclusió és un altre pilar fonamental durant aquestes celebracions. Ens assegurem que tots els infants, independentment de les seves habilitats o necessitats especials, puguin gaudir i participar plenament de totes les activitats. Aquest enfocament inclusiu reforça el sentiment de pertinença i ajuda a construir una comunitat més forta i unida.

Finalment, Carnestoltes és un moment per fomentar la cohesió entre les famílies, els educadors i els infants. La implicació de les famílies en les activitats carnavalesques enriqueix l'experiència de tots i ens recorda la importància de la comunitat i el suport mutu.

En resum, el Carnaval a la nostra llar d'infants és molt més que una festa; és una expressió viva dels nostres valors i una oportunitat per créixer junts, celebrant la diversitat, la creativitat i la inclusió. A través d'aquestes festes, preparem els nostres infants per a un futur on el respecte i l'empatia siguin els pilars fonamentals de la societat.

La Màgia del Nadal i l'Il·lusió dels Reis
Nadal i Reis